Dev 401 Sample Questions 61 - 120

SFDC Dev-401 Questions

Please click on the question to see the answer

61.) ________lookup relations are allowed per object
  1. 10
  2. 20
  3. 25
  4. 40

Ans: C

62.) Junction object is a Custom Object with three master detail relationships
  1. True
  2. False

Ans: B

63.) Encrypted fields allow for masking data for all users except those with the _____permissions
  1. Read all data
  2. View all Data
  3. Modify all data
  4. Administrator permissions

Ans: B

64.) You can upgrade your Apps of the following types:
  1. Managed Packages
  2. Unmanaged Packages
  3. You can’t upgrade the Apps once published
  4. Installed Packages

Ans: A

65.) Which action is NOT necessary when using the declarative capabilities of the Force.com platform to build custom applications?
Choose 3 answers
  1. Compile code
  2. Configure an application server
  3. Write SQL queries to create reports
  4. Build a data model

Ans: A, B, C

66.) when configuring time-dependent workflow actions, which evaluation criteria selection is available?
Choose 2 answers
  1. every time a record is viewed
  2. every time a record is created or edited
  3. only when a record is created
  4. when a record is created, or when a record is edited and did not previously meet the rule criteria

Ans: C, D

67.) A developer is building a custom application using the declarative framework. Which customization is available on the page layout?
Choose 2 answers
  1. Add an existing Visualforce page to an inline section
  2. Make a field Required, based on a data value in another field
  3. Create a three-column section
  4. Add custom detail and list buttons

Ans: A, D

68.) In a recruiting application using an approval process on a custom object called Positions. A position record requires simultaneous approvers in an approval process step
When can the position record advance to the next step in the process?
Choose 2 answers
  1. When all approvals are received if unanimous approval is required
  2. When one of the approvers skips the final step in the process
  3. When the first approval is received if unanimous approval is not required
  4. When a majority of approvals is received when a majority approval is required

Ans: A, C

69.) In a recruiting application, all users should be able to see and edit all candidate records, but interviewers should NOT have access to the address of a candidate and should NOT be able to see the birth date of a candidate.
How would a developer meet this requirement?
  1. Set the organization wide default for candidates to Edit some fields
  2. Set the organization wide defaults for candidates to Read-Only
  3. Remove the Edit permission on candidate from the interviewer’s profile
  4. Use field-level security to control access to the Address and Birth Date fields

Ans: D

70.) Two master-detail relationship need to be created on Object x. The first master-detail relationship created is the primary master, and the second is Secondary master.
What is an effect of the primary relationship on x?
  1. There will be no effect on x
  2. X will inherit the look and feel of the primary master object
  3. ma are limited to the primary relationship
  4. The primary relationship cannot be deleted

Ans: B

71.) Users X and Y need to see the same candidate record. For security reasons, user Y should NOT be able to view and read address field on the record.
How would a developer meet this requirement?
  1. Use a sharing rule to make the email address only visible to user X
  2. Use field-level security to make the email address visible to user X but not user Y
  3. Use page layouts to make the email address visible to user X but not user Y
  4. Use a custom Visualforce page to make the email address visible to user X but not user Y

Ans: B

72.) Universal containers would like to enforce a new policy for job offers. Any job offer with a salary greater than $50,000 is hiring manager. Any job offer with a salary greater than $100,000 is approved first by the hiring manager, then by the senior manager. After these approvals, all offers must finally be approved by the VP of HR.
How would a developer meet this requirement?
  1. Workflow
  2. Parallel Approvers
  3. Dynamic Approval Routing
  4. Approval Processes

Ans: C

73.) Which scenario requires Apex to automate the real-time business logic?
  1. As a user saves a new order ( a custom object), the quantity and products on the order are checked against stock ( a custom object), then the warehouse that the product will ship from on the order record is populates.
  2. When a user creates a new Time Off Request record ( a custom object) and clicks Submit for Approval
  3. When a user enters a State and Zip Code into custom fields on a Candidate custom object, it must be check custom object to ensure that the Zip Code entered does exist in the State entered.
  4. When a user saves a New Hire record ( a custom object), an outbound message is automatically sent with information to an external HR system

Ans: A

74.) What is a capability of Data Loader?
Choose 2 answers
  1. The Data Loader can load more than 50,000 records at a time
  2. The Data Loader can bypass sharing model settings
  3. The Data Loader can be executed from the command line
  4. The Data Loader can de-duplicate records

Ans: A, C

75.) How can users be allowed to create new records of Object Y from the Create New drop-down list in the sidebar?
  1. Enable the setting in the sidebar for each user
  2. Create s new sidebar component
  3. Edit the sidebar component to display Object Y
  4. Add Y’s tab to the user’s displayed tabs

Ans: D

76.) Universal Containers tracks Positions in a custom object as part of a recruiting application, New positions must be approve can be filled. Only recruiting managers can submit new positions for approval.
  1. Create a recruiting managers group, set approvals to private and create a sharing exception for recruiting manager
  2. Create a workflow rule whereby only users with the recruiting manager profile are allowed to submit positions for approval
  3. Create a validation rule that check whether a user with the recruiting manager profile is saving the new positions for approval
  4. Create an approval process whereby only users with the recruiting manager role are allowed to submit position

Ans: D

77.) What is a feature of custom report types?
Choose 2 answers
  1. The ability to customize the output layout of a report
  2. The ability to customize the available list of columns displayed in the report builder interface
  3. The ability to create an exception report or anti-join
  4. The ability to join related objects within a report

Ans: B, D

78.) Which relationship type should be used to capture a user’s manager on each user record in the application?
  1. Man-to-many
  2. Master-detail
  3. Parent-child
  4. Hierarchical

Ans: D

79.) How many master-detail relationship can be created on one object?
  1. 2
  2. 1
  3. 4
  4. 3

Ans: A

80.) Universal Containers tracks Candidates as a custom object in a recruiting application. On a candidate record, the city entry field must be in the state selected in the state field.
How would a developer meet this requirement using declarative (point and click) means?
  1. Create a dependency on the Address field that ensures only valid cities are selected for a given state
  2. Create a Formula field on the address object that looks up the state for the entered city
  3. Create a validation rule that checks the city entered against an object to validate the state for the entered city
  4. Create a Workflow outbound message that sends city and state information to an external global database of known states

Ans: A

80.) After creating Workflow Rule with a time-based action that send an email reminder to users 14 days after a record has been developed would like to test to make sure that the rule is working the way in which it was intended.
How can the developer verify that the Workflow Rule is working?
Choose 2 answers
  1. Create a new record, then check the outbound message queue
  2. Select the developer’s user name in the time-based Workflow queue setup, create a new record, then check the queue
  3. Select the developer’s user name in the Debug Log setup, create a new record, then check the Debug Log for evidence Workflow executed
  4. Create a new record, then check the time-based Workflow queue

Ans: C, D

82.) In a recruiting application, a custom Job Application object has a lookup relationship to a custom candidate object. The Candidate stores personal information, including name and email, about an individual applying for a job. The recruiting organization would like the candidate’s name and email address on each related job application record as well.
How can a developer meet this requirement?
  1. It is not possible for a developer to meet this requirement
  2. Use a validation rule to copy the name and email from the candidate record to the job application record
  3. Use a cross-object formula field to display the name and email from the candidate record to the job application record
  4. Use a cross-object assignment rule and field update action to copy the name and email from the candidate record to the job application record

Ans: C

83.) In a custom object defect tracking application, a custom object called Bug is used to track defects. The bugs often have a relationship to bugs in a parent-child fashion
Which relationship should a developer choose to model the interdependency between bugs?
  1. Hierarchical
  2. Self
  3. Master-detail
  4. Many-to-many

Ans: B

84.) Which is required step for creating a many-to-many relationship?
Choose 2 answers
  1. Create two relationships
  2. Create a custom object to join two objects
  3. Create a many-to-many relationship between two objects
  4. Create the related list on the page layout of the junction object

Ans: A, B

85.) In a custom recruiting application, Positions and Candidates are stored in separate custom objects, when looking at the details position record, a hiring manager need to see a list of recommended candidates instead of all candidates, based on matching
How could a developer meet this requirement?
  1. Add a dashboard to the position page layout
  2. Add the candidates related list to the Position page layout
  3. Add a look up relationship to the Candidate object
  4. Add an inline Visualforce page on the Position page layout

Ans: D

86.) Upon final rejection of a record that has been through an approval process, which action is NOT allowed?
  1. Locking the record from being edited
  2. Sending an email to the record owner
  3. Sending the record to the recycle bin
  4. Creating a task for the record owner

Ans: C

87.) Which element is included in the security model for Force.com Sites? Choose 2 answers
  1. a. Full CRUD permissions on all custom objects
  2. b. Read/write permissions on all standard objects
  3. c. Named Visualforce pages
  4. d. Restricted IP ranges

Ans: C, D

88.) Positions and Job Applications are custom objects in a recruiting application. There is a lookup relationship on Job Applications to A developer wants to see a list of the top ten positions with the greater number of related job applications.
Which dashboard component should the developer choose?
  1. Chart
  2. Metric
  3. Table
  4. Guage

Ans: C

89.) How can a developer configure an approval process to prevent a record from being edited by the submitter?
  1. Records are locked by default on submission; no action required
  2. Set an action to look the record upon submission
  3. Create a Workflow field update action to make the page layout Read-only
  4. Develop a sharing rule that sets the record to Read-only

Ans: B

90.) A developer attempts to load data into the sandbox environment using the Data Loader GUI. The data load fails due issues.
What should the developer check to diagnose the problem? Choose 2 answers
  1. The endpoint URL
  2. The user name
  3. The password encryption settings
  4. The mapping file

Ans: A, B

91.) What is supported by the Force.com Data Loader? Choose 3 answers
  1. Perform insert and update operations across a set of records
  2. Load more than 50,000 records at a time
  3. Perform a rollback of a transaction
  4. Insert records for two different objects in a single call
  5. Import data for custom objects

Ans: A, B, E

92.) Which statement is TRUE about Encrypted Custom fields? Choose 3 answers
  1. Encrypted fields can be included in search results
  2. Encrypted fields are not available for validation rules or Apex scripts
  3. Encrypted fields can be included in report results
  4. Encrypted fields are not available in filters for list views, reports and Roll-up Summary fields

Ans: A, C, D

93.) A developer wants to report on trends in the data.
Which feature of the Force.com platform would a developer use to accomplish this?
  1. Analytic Snapshot
  2. Field History
  3. Summary Report
  4. Matrix Report

Ans: A

94.) A group of executives has requested a convenient way to see daily metrics without having to log in to Salesforce. How would a developer accomplish this?
  1. Set the user’s home page layouts to include a dashboard
  2. Create a workflow rule that sends a link to the dashboard in an email
  3. Schedule a dashboard for daily refresh and email distribution
  4. Create a series of daily recurring events providing the dashboard link

Ans: C

95.) When creating a workflow rule, which action requires a formula as the rule criteria?
  1. Checking if the current user’s profile is System Administrator
  2. Checking if the value in a field has changed
  3. Checking if the record was modified today
  4. Checking if the status of a record is new

Ans: B

90.) Which option exists for calculations or analysis in reports? Choose 3 answers
  1. Maintain calculations from previous runs of the report
  2. Plot multiple sets of data on one chart
  3. Set parameters to highlight outliers
  4. Perform calculations on summary data

Ans: B, C, D

97.) Which option is available when configuring the list if initial submitters in an approval process? Choose 2 answers
  1. Roles and subordinates
  2. Approval team members
  3. Public groups
  4. Profiles

Ans: A, C

98.) When do users have the option to manually share records they own from the record detail page?
  1. When a developer adds the Sharing button to the page layout
  2. When the organization wide default for the object is set to pubic read/write
  3. When a developer grants the users the Share Records permission
  4. When the organization wide defaults for the object is set to private or read-only

Ans: D

99.) Which aspect of an application is addressed in the business logic layer? Choose 2 answers
  1. Customized user interface
  2. Process automation
  3. Extensible data model
  4. Data entry validation rules

Ans: B, D

100.) A developer wants to build an application on the Force.com platform. The data model, the business logic and the requirements have been considered. The user access requirements have not been considered.
What is the implication of building the application given the available information?
  1. The data model may not support the required security controls
  2. The developer will not be able to build any reports or dashboards if the security controls have not been considered
  3. The security controls may not support the approval process requirements
  4. The developer cannot establish security controls if not completed upon initial setup.

Ans: A, B

101.) In a custom recruiting application, custom objects are used to track Positions and Job Posting site (e.g. Each position is typically posted to many job posting sites.
Which additional object is required to relate Positions and Job Posting sites do that a user can report or associated with a give Posting site?
  1. Junction object
  2. Parent object
  3. Lookup object
  4. Standard object

Ans: A

102.) What occurs in an upsert operation if the external ID is matched on more than one record?
  1. An error is reported
  2. Duplicate records will be created with matching external Ids
  3. The upsert operation fails
  4. Only the first matching record will be updated

Ans: A

103.) A custom object has an organization-wide default setting of private with Grant Access Using Hierarchies check box turned off. Which users can select the Sharing button on record for that object?
  1. The record owner, a user shared to the record, any user above the record owner in the role hierarchy administrator profile
  2. The record owner, a user above the record owner in the role hierarchy, and a user with the system
  3. Only the record owner and a user with the System Administrator profile
  4. The record owner, a user with the System Administrator profile, and a user shared to the record.

Ans: C

104.) All users of a Recruiting application should be able to edit all positions, except for user X, User X should be view positions.
How can a developer meet this requirement?
  1. Set the organization wide default for positions to public Read/Write and use a Sharing Rule to rest
  2. Set the organization wide default for positions to public Read/Write and remove user X from the role
  3. Set the organization wide default for positions to public Read-Only and remove user X from the role
  4. Set the organization wide default for positions to public Read-Only and use a Sharing Rule to all users except user X

Ans: D

105.) Which process can be tracked in the Debug Logs?
Choose 2 answers
  1. Assignment rule
  2. Roll-up Summary field calculation
  3. Formula field calculation
  4. Workflow rules

Ans: A, D

106.) Which API can be used to create the data model?
  1. Force.com API
  2. Force.com Single Sign-on API
  3. Force.com Metadata API
  4. AJAX toolkit for Force.com

Ans: C

107.) The organization-wide default settings for Accounts is Private. A manger resides above a team in the role share some of the account data with the team.
Which feature can extend the viewing privileges of the team to allow them to see each other’s data?
Choose 2 answers
  1. Report Folder setting
  2. Dashboard Running User
  3. Report Running User
  4. Dashboard Folder setting

Ans: B, C

108.) Which capability does building an application on the Force.com platform provide?
Choose 3 answers
  1. The ability to internationalize and localize applications
  2. The ability to run reports on configuration changes
  3. The ability to build applications with clicks not code
  4. The ability to have applications upgraded without loosing customizations

Ans: A, C, D

109.) Which statement is true regarding a Force.com domain name?
Choose 3 answers
  1. It must be unique
  2. It is usually the name of your company
  3. It cannot be changed once it is registered to your organization
  4. It cannot be mapped to your company’s domain

Ans: A, B, C

110.) A developer has received confirmation that salesforce.com has enabled insertable system audit fields for records. Which ability is now enabled when using the data loader?
  1. Ability to insert account records setting the IsDeleted field of each record
  2. Ability to insert account records settings the $MarkSync field of each record
  3. Ability to insert account records settings the CreatedDate field of each record
  4. Ability to insert account records settings the SystemModStamp field of each record

Ans: C

111.) Which Force.com feature most closely aligns with the View aspect of the Model-View-Controller design pattern.
Choose 2 answers
  1. Validation rule
  2. Page layout
  3. Custom field
  4. Visualforce page

Ans: B,D

112.) A developer is loading data, in CSV format, into a custom application from a legacy system. The user object, and positions and job applications owned by named users into related custom object.
Which obstacle will the developer encounter when using the import wizard?
  1. The import wizards cannot import data from CSV files
  2. The import wizards do not support the User object
  3. The import wizards do not support custom object
  4. The import wizards do not import files to specify record owner

Ans: B

113.) In a lookup relationship, what happens to the child records if the parent record is deleted?
  1. Child records are not deleted
  2. A subset of the child records is deleted
  3. Child records are deleted
  4. Parent record deletion fails

Ans: A

3 comments: