Dev 401 Sample Questions 1 - 60

SFDC Dev-401 Questions

Please click on the question to see the answer

1.) Universal Containers has built a recruiting application with 2 custom objects, Job Applications and Reviews, that have a master-detail relationship. Users should NOT be allowed to delete review records after job application records have been approved. How would a developer meet this requirement?
  1. Change the interviewer’s profile to Read-only for the review object
  2. Remove the delete button from the job application page layout
  3. Use workflow to change the page layout to Read-only
  4. Use a validation rule in conjunction with a roll-up summary field

Ans: D

2.) A developer needs to support multiple currencies for a custom object in an application. The multi-currency feature has been enabled for the organization.
What does the developer need to know in order to successfully support this application?
Choose 2 answers
  1. The multi-currency feature will automatically track historical exchange rates.
  2. Roll-up summary fields on a parent record will calculate incorrectly if the child records have multiple currencies
  3. Administrators can add additional currencies after the application has been built
  4. Currency ISO code will need to be supplied when inserting records in different currencies.

Ans: C,D

3.) In a recruiting application, a Position custom object is related to a Salary custom object. Sensitive information such as current salary, is stored on the Salary object. All users should be able to atleast view position information. However, only select individuals should be able to read salary records.
How should a developer accomplish this?
  1. Create a master-details relationship between Position and Salary; set organization-wide defaults to Public Read-Only for Position and Private for Salary
  2. Create a lookup relationship between Position and Salary; set organization-wide defaults t Private for Position and for Salary
  3. Create a lookup relationship between Position and Salary; set organization-wide defaults to Public Read-Only for Position and Private for Salary
  4. Create a master-detail relationship between Position and Salary; set organization-wide defaults t Private for Position and for Salary

Ans: C

4.) Which portion of Model-View-Controller paradigm is represented in Force.com as a standard or custom object?
  1. Controller
  2. Model
  3. View

Ans: B

5.) Which statement is TRUE about field-level security?
Choose 2 answers.
  1. It can be controlled at record level
  2. It is specified for each profile
  3. It determines the values displayed in a visible picklist field
  4. It is enforced in the SOAP-API/It can be enforce in Web services

Ans: B, D

6.) Positions is a custom object in a recruiting application built on the Force.com platform. Department is a field on the Position object.
Which type of report should a developer create to show hiring managers the number of positions grouped by department?
  1. Tabular
  2. Pivot
  3. Summary
  4. Analytic Snapshot

Ans: C

7.) In which Salesforce enviroments will the Force.com record IDs be identical?
  1. Production and Full Copy Sandbox only
  2. Production and Full Copy Sandbox, and Developer Sandbox
  3. Force.com record IDs are never identical
  4. Production and Developer Sandbox only

Ans: A

8.) Universal containers tracks Positions as a custom object in a recruiting application. When position records are created, they have a status of New and are visible to only the position owner. Once a position goes through an approval process, the status is changed to Approved. Approved positions should be visible to the entire organization.
How can a developer meet this requirement? Choose 2 answers
  1. Create a criteria-based sharing rule that states that Approved positions are shared with the entire organization
  2. Create a workflow field update that updates a custom field called Sharing on a position once the status is Approved
  3. Create an Apex trigger that automatically updates sharing on a position once the status is Approved.
  4. Create a formula field that updates the sharing on a position once the status changes to Approved

Ans: A, C

9.) How does a developer enable users to access tags in the sidebar?
Choose 3 answers
  1. By enabling tags for the organization
  2. By adding tags to the sidebar in the home page layout
  3. By enabling tags on user’s profile
  4. By enabling tags on the page layout for an object
  5. By enabling tags for public groups

Ans: A, B, D

10.) In recruiting application, a custom object called Position requires approval. When a position record is submitted for approval, the requirements below must be met:
  1. The hiring manager must approve the record
  2. The approval must be forwarded to all members of the executive team, but only one executive needs to approve the record
  3. The VP of human resources must approve the record
How would a developer meet this requirement?
  1. Create parallel workflow rules, requiring at least one executive team member to complete their assigned task
  2. Create multiple approval processes, one for each executive team member and utilize parallel submission
  3. Create an approval process with a step for each executive team member, allowing approval steps to be skipped
  4. Create an approval process which utilizes parallel approvers, but does not require unanimous approval

Ans: D

11.) A user can only see the fields A, B, and C on a record of Object X until the Stage field value on the record changes from New to working. Once the Stage held value is updated to Working and the record is saved, the user should be able to see fields A, B, C and D.
How would an application developer configure this?
  1. Use multiple Visualforce pages
  2. Use workflow to change the field-level security
  3. Use workflow to change the record type
  4. Use validation rules to expose the field

Ans: A

12.) Which is a valid data type for a custom formula field. Choose 3 answers
Choose 3 answers
  1. Checkbox
  2. Date
  3. Email
  4. Currency
  5. Percent

Ans:B, D, E

13.) Which statement is TRUE about master-detail relationship in the Force.com platform?
Choose 2 answers
  1. The master-detail relationship field is required on the page layout of the detail record
  2. When defining a master-detail relationship, the custom object on which you are working is the master
  3. The security settings for the master record control the detail record
  4. When a master record is deleted, the child records remain in the system without a master record

Ans:A, C

14.) Which type of custom field can be an external ID?
  1. Text, Number or Formula fields only
  2. Custom field of any type
  3. Text, Email. or Number fields only
  4. Phone number, Email. URL and Text-based fields

Ans:C

15.) What is a junction object?
  1. A standard object with two master-detail relationships
  2. A standard object with a master-detail relationship
  3. A custom object with a master-detail relationship
  4. A custom object with two master-detail relationships

Ans:D

16.) Which feature is available for custom objects?
Choose 3 answers
  1. Field history tracking
  2. Assignment rules
  3. Criteria-based sharing
  4. Queues

Ans:A, C, D

17.) In a recruiting allocation, salary requirements are tracked in a custom object. An approval process is built that will route all salary requirements less than 100,000 USD to the recruiter for automatic approval. In the same approval process, salary requirements greater than 100,000 USD are routed directly to the vice president of human resources. What must be done to initiate the approval process that will route the appropriate records to the vice president for approval?
  1. Execute the approval process by clicking on the Submit for Approval button on the record’s detail page layout
  2. Create a workflow rule that will evaluate salary amount and trigger the approval process if the salary is greater than 100,000USD
  3. Create a workflow rule that evaluate salary amount and send a notification to the vice president if the salary is greater than 100,000USD
  4. Save the record so it will automatically be entered into the approval process

Ans:A

18.) What must a developer consider when inserting records using an API-based tool?
Choose 2 answers
  1. Universally required field settings are respected
  2. Apex triggers are ignored
  3. Required fields on page layouts are enforced
  4. Validation rules are respected

Ans:A, D

19.) Universal containers tracks reviews as a custom object in a recruiting application. An interview score is tracked on each review record and should be numerical, so that hiring managers can perform score calculations. The scores should be restricted to integer values 1 through 5 and displayed as a set of radio buttons.
How can a developer meet this requirement?
  1. Create a formula field that displays the interview score as a set of radio buttons
  2. Create a visualforce component to display the interview score as a set of radio buttons
  3. Create the Interview Score field with a data type of radio button
  4. Create the interview score field as a picklist, displayed as a radio button on the pane layout

Ans:B

20.) When performing an update with the Data Loader, the comma-delimited file must contain a column with which values?
  1. The profile names of the record owners
  2. The created time and date of the records
  3. The Force.com record ID values of the records
  4. The logical names of the records

Ans:C

21.) A developer would like to enable end users to filter the data displayed on the related list of an object detail page
How could a developer accomplish this?
  1. Customize the search filter fields layout for that object
  2. Enable Advanced Search on the object’s related list
  3. Create a Visualforce page to replace die object detail view
  4. Configure the object’s related list to add a filter

Ans: C

22.) Which action is available to a developer when by a lookup relationship?
Choose 2 answers
  1. Create a roll-up summary field on the parent object to count child records
  2. Create a cross-object formula field on the parent object to reference fields on the child object
  3. Create a custom report type that allows customization of fields displayed from both parent and child objects
  4. Create a cross-object formula field on the child object to reference fields on the parent object

Ans:C ,D

23.) Which statement is TRUE about the custom object import wizard?
  1. It can import, upsert, update, delete and export data
  2. It can perform matching based on record ID onlu
  3. It can provide success and error files in .csv format
  4. It can prevent the import of duplicate records

Ans: D

24.) Give a three tier model ( UI layer, business logic layer, data layer), which feature of the Force.com platform associated with the data layer?
Choose 3 answers
  1. Custom fields
  2. Custom tabs
  3. Custom relationships
  4. Custom objects
  5. Custom applications

Ans: A, C, D

25.) Which developer tool can be used to create a data model?
  1. Schema Builder
  2. Foce.com Data Loader
  3. Application Data Model wizard
  4. Force.com IDE

Ans: A, D

26.) Which mechanism allows for authenticated access to a Force.com site?
Choose 2
  1. It is not possible to provide authentication for a Force.com Site
  2. An active Customer Portal
  3. An active Partner Portal
  4. Setting restricted IP ranges for your site

Ans: B, C

27.) In a recruiting application, a master-detail relationship has been defined between two custom objects, Job Applications (master) and Reviews (detail). Which statement is TRUE?
Choose 2 answers
  1. Review records may exist without an associated job application
  2. The master-detail relationship between Job Applications and Reviews is defined on the Job Application object
  3. Deleting a Job application record will delete associated review records
  4. Review records will inherit ownership from the associated job application

Ans: C, D

28.) What can be viewed using the process visualizer?
  1. Support processes
  2. Sales processes
  3. Approval processes
  4. Workflow Rule

Ans: C

29.) Which dashboard component displays a grand total across a set of data?
Choose 2 answers
  1. Table
  2. Chart
  3. Pivot
  4. Metric

Ans: A, D

30.) Users X and Y need to see the same candidate record. For security reasons, user Y should not be able to report on the Email Address field on the record.
How would a developer meet this requirement?
  1. Use field-level security to make the email address visible to user X but not user Y
  2. Use a sharing rule to make the email address only visible to user X
  3. Use a custom visualforce page to make the email address visible to user X but not user Y
  4. Use page layouts to make the email address visible to user X but not user Y

Ans: A

31.) A developer wants to build an application on the Force.com platform. The data model, the users needing access to the application, and the application business logic have been considered. The report and dashboard requirements have not been considered.
Which statement is TRUE about building the application?
  1. The dashboard will not be visible to management users
  2. The data model may not support the required reports/ required security controls
  3. The data model may not support the required business logic
  4. The developer will not be able to load application data

Ans: B

32.) How can a wireless device user approve a record?
Choose 3 answers
  1. Via voice recognition
  2. Via Approvals in Chatter
  3. Via email from a wireless device
  4. Via a text message
  5. Via a mobile browser that supports access to the Salesforce web application

Ans: B, C, E

33.) For objects where data access is granted through the role hierarchy, how is access granted?
  1. Users are only granted read access to data owned by users above them in the role hierarchy
  2. Users are granted access to data accessible by users below them in the role hierarchy
  3. Users are granted access to data accessible to users in the same role in the role hierarchy
  4. Users are only granted access to data owned by users below them in the role hierarchy

Ans: D

34.) Universal containers tracks Offers as an object in a recruiting application. Once an offer has been accepted by a candidate, mere must be a value in a currency field called Actual Salary.
How would a developer meet this requirement?
  1. Create a validation rule to make actual salary required each time the offer record is saved
  2. Create a field dependency between the salary amount and status of accepted
  3. Create a workflow field update to set the property of the actual salary field to required
  4. Create a validation rule to make sure that the actual salary is not null whenever an offer is accepted

Ans: D

35.) Which statement is true regarding Force.com Sites?
Choose 3 answers
  1. Sites can leverage declarative page layouts as web pages
  2. Sites enables developers to build public, unauthenticated websites
  3. Sites are built with visualforce pages
  4. Sites leverage data and content in a salesforce org

Ans: A, C, D

36.) Which field is available as part of the translation workbench for a validation rule?
  1. Error Message
  2. Description
  3. Rule Criteria
  4. Formula

Ans: A

37.) Which property of a field can be edited within the page layout editor?
Choose 2 answers
  1. Always displayed
  2. Required
  3. Field Dependency
  4. Controller
  5. Read-only

Ans: B, E

38.) What is not a component of a custom Force.com application?
  1. Default landing tab
  2. Data warehouse
  3. Custom tab
  4. Custom object

Ans: B

39.) What can cross-object formulas reference?
  1. Parent object records only
  2. Other records of the same object
  3. Both parent and child object records
  4. Child object records only

Ans: A

40.) A business requirement can be met by using either a formula field or an Apex trigger.
Why would a developer use a formula field instead of an Apex trigger? Choose 2 answers
  1. Formula fields do not require test methods to deploy
  2. Formula fields allow greater control and flexibility than Apex triggers
  3. Formula fields can aggregate data from child records
  4. Formula fields can be created and deployed using only a browser

Ans: A, D

41.) Object B has a lookup relationship to Object A. Object C has a lookup relationship to Object A. A developer needs to run a report on A records with C records.
How can the developer accomplish this?
  1. Create a summary report with a custom summary formula summarizing by A, then B, then C
  2. Create a custom report type that includes A with B with C
  3. Create a matrix report with A and B records as column headings and C records as row headings
  4. Run a report using the standard report type: A with B with C

Ans: B

42.) In a custom order management application, universal containers requires that the product name and product code are consistent according to a custom object set up with valid product name and product code combinations. When a user enters an order, the system should check to ensure that the product name and product code entered are valid
Which feature would a developer use to accomplish this?
  1. A validation rule with the VLOOKUP function
  2. A validation rule with the REGEX function
  3. A formula field with the IF function
  4. A formula field with the VALIDATE function

Ans: A

43.) Which standard profile has the “View Encrypted Data” permission by default?
  1. Solution manager profile
  2. System administrator profile
  3. No profile has the permission active by default
  4. Standard user pro file

Ans: C

44.) Universal Containers tracks Positions as a custom object in a recruiting application. All positions with a priority of critical should NOT be open for more than two weeks. If a position remains open for more than 14 days, the priority should be re-examined.
How would a developer automate this process?
  1. Create a workflow action to clone the position, assigned to the owner of the position record, that is due 14 days after record creation.
  2. Create a validation rule that compares today’s date and the record’s creation date to determine if the difference is greater than 14 days
  3. c. Create a time-dependant workflow action that sends an email to the recruiter if the position is still open 14 days after record creation
  4. Create a time-dependant workflow action that updates the position status to closed 14 days after record creation

Ans: C

45.) If a change is made to an approval process, how can a developer determine the user that made the change?
Choose 2 answers.
  1. By examining the Debug Log
  2. By looking at “Modified By” on the approval definition
  3. By checking the field history on the associated record
  4. By examining the setup audit nail

Ans: B, D

46.) A developer would like to modify the contents of the hover details for a custom object called Position.
What would a developer customize to accomplish this?
  1. Position search layouts
  2. Position record types
  3. Position field dependencies
  4. Position page layouts

Ans: D

47.) A developer had added a custom object tab to an application
Which additional feature will become available by default for the object in the application?
Choose 3 answers
  1. Create a new sidebar component
  2. Custom reporting
  3. Search
  4. Quick create
  5. Recent items

Ans: A, C, E

48.) In a master-detail relationship, what happens to the child records if the parent record is deleted?
  1. Child records are not deleted
  2. A subset of the child records is deleted
  3. Parent record deletion fails
  4. Child records are deleted

Ans: D

49.) Hiring managers at Universal containers would like a visual mechanism for determining review score outliers. Review scores are captured as a custom field on a custom Review object and can range from 1 to 10. Any review score that is >8 should be highlighted in green. Any review score that is < 4 should be highlighted in red.
How would a developer accomplish this?
  1. Use custom summary formulas
  2. Use matrix reports
  3. Use conditional highlighting
  4. Use charts

Ans: A

50.) A developer need to perform an automated extract of data from Salesforce nightly at 2:00 a.m.
How would the developer accomplish this?
  1. Use the Export Scheduler of the Data Loader’s GUI
  2. Use the Command-line interface of the Data Loader
  3. Use the Data Export service to perform a nightly extract
  4. Use the Schedule Manager of the import wizard

Ans: B

51.) Universal Containers has built a recruiting application on the Force.com platform. In the application, recruiting managers need to see how the number and status of candidates in the pipeline changes month over month.
which feature enables this land of analysis?
  1. Custom summary formulas
  2. Dashboards
  3. Analytic snapshots
  4. Custom report types

Ans: C

52.) Master-detail relationships can be used to model many-to-many relationships between two objects.
Which statement is TRUE about many-to-many relationships?
  1. Each use a junction object to connect the two objects that need to relate to each other
  2. Each master object record displays a related list of the associated junction object records
  3. Each record of one object is linked to multiple records from another object and vice versa
  4. Each primary and secondary object has a standard report but custom report types are not available

Ans: A, B, C

53.) Universal Containers requires that some employees are able to view and edit records of a custom object called Positions, but no users can delete them
How can Universal Containers accomplish this goal?
  1. Remove the Delete Access for positions from all user roles
  2. Remove the Delete Permission for positions from all profiles
  3. Set the Organization wide default for positions to Read-Only
  4. Assign the Read-Only profile to all users

Ans: B

54.) In a recruiting application, all users should be able to see positions with a status of Open. If the status is anything other that Open, the position should be visible only to the record owner.
How would a developer accomplish this? Choose 2 answers
  1. Set the organization-wide default for position to private, then use a criteria based sharing rule to automatically share open positions
  2. Set the organization-wide default for position to public read-only, then use a sharing rule to restrict access to closed positions
  3. Set the organization-wide default for position to private, allowing owners to use manual sharing to add or remove access as positions change status
  4. Specify view only access for open positions on users profiles

Ans: A, C

55.) Why might an analytic snapshot fail during a scheduled run?
Choose 3 answers
  1. The running user has been made inactive
  2. The source report has been resaved as a matrix report
  3. The target object contains an Apex trigger
  4. The target object is a custom object
  5. The source report was not created by an Administrator

Ans: A, B, C

56.) Object X has a lookup field to Object Y. X needs to display a text value from a Text field on Y. To ensure data integrity, how would a developer implement this?
  1. Create a roll-up summary field on Object X but that retrieves the value from Y
  2. Create a cross-object formula field on Object X that retrieves the value from Y
  3. Create a text field on Object X and use Apex to populate the value
  4. Create a text field on Object X and use a workflow rule to fill in the value upon the creation of X

Ans: B

57.) In a bug tracking application, Universal Containers has created a time-based workflow action that will execute 30 days after a Bug record is created. The developer would like to test to make sure that rule is working the way that it should.
Which feature is available for testing? Choose 2 answers
  1. Bug History related list
  2. Debug Log
  3. Time-based workflow queue
  4. Acitivity History related list

Ans: B, C

58.) When loading Account, Contact and User data, what represents the recommended order to load the data?
  1. Load Accounts, then Contacts, then Users
  2. The order does not matter
  3. Load Contacts, then Accounts, then Users
  4. Load Users, then Accounts, then Contacts

Ans: D

59.) Which type of tab can a developer create?
Choose 3 answers
  1. Apex tabs
  2. Custom object tabs
  3. Visualforce tabs
  4. Standard object tabs
  5. Web tabs

Ans: B, C, E

60.) Custom objects automatically have some standard fields
  1. True
  2. False

Ans: A

No comments:

Post a Comment